Изписвайте буквите с любовта на дете

Златната пропорция е едно чудно състояние – в него индивидът възприема света, учи се, докато твори. Същественото обаче е, че сетивата му не се претоварват; с други думи – не чувства умора.

Така например златната пропорция е изпълнена, когато децата свързват любимите си изживявания, красотата на света със силата на буквите. Неусетно възприемат простичката истина, че радостните неща се изявяват чрез буквите.

Буквите наистина са съкровище. Например М – с М започва МАМА. Или пък И – без И няма как да се роди ИСТИНА. Прекрасна е и Р, защото води към РАДОСТ. Като съберем пък М с И и Р – ето ти МИР.
Децата от поколението на Асамблея „Знаме на мира“ често пишеха МИР по асфалта, рисуваха гълъби... Често се и смееха. Всъщност тогава си мислехме, че мирът е просто обратното на войната, но с годините разбирахме все повече, че това е състояние дълбоко, състояние на вътрешна истина и прозрение. Мирът е важна величина например да създадеш добро. Нали с мир в себе си братята Кирил и Методий тръгват да отварят тая врата към небесното – азбуката.
Като се връщаме към тяхното време, прозираме, че са заложили в творението си най-чистата сила – на индивида, който се стреми към Бога. Братята вярват, че когато човек търси истината, той притежава силата да променя света. Тази сила е всъщност самата азбука, тя е инструментът за това. Учим повече за себе си, но по един естествен начин. Златната пропорция пак работи.
Затова и азбуката ни е като най-естествените неща. Тези, на които имаме щастието да се радваме всеки ден. Слънце. Вода. Синева. Забелязваме ги, когато отсъстват... Дано никога не се случи с азбуката ни това. Тя е връзката на всичко в този свят с Духа. Затова изписвайте думите радостно и търпеливо, нека ви учат на много неща. Да ви отвеждат при мама, да ви даряват мира...
Така и златната пропорция ще е всъщност вътрешно състояние. Състояние на покой и на сбъдване. Състояние, в което сме открили азбуката, а чрез нея – себе си.

Красимир Проданов

пишете ми

Име

Имейл *

Съобщение *