„ФИЛМография“-та на Кристофър

Били ли сте на някое място, където е сниман холивудски хит? На някоя прочута улица, пред емблематична сграда, в парк?
Кристофър Мълоуни работел близо до нюйоркския площад „Колумб“ и един ден открил, че гледката през прозореца на офиса му е... кадър от „Ловци на духове“! Принтирал сцената от филма, вдигнал разпечатката пред себе си и снимал своеобразния колаж.
Възторжените реакции на фейсбук-приятелите му родили артпроекта „FILMography“.
Оттогава уникалните фотографии на Кристофър Мълоуни са станали близо двеста, имат си собствен блог, а той не спира да търси снимачни площадки, които да увековечи в двойнственото им битие - на екрана и в реалния живот.
Черно-белите кадри от филми Мълоуни напасва върху околния пейзаж така, че снимката да е като продължение на киносцената.
Повечето от местата, снимани от уникалния творец, са си такива, каквито сме ги видели през окото на камерата. Някои обаче не са пощадени от времето или от градската управа.
А това овкусява „вписването“ на новия им живот в запечатания на филмова лента с доза кротка носталгия...

Кристофър Мълоуни е канадски писател и продуцент. Израсъл е в Брамптън, Онтарио, и е завършил Университета „Райърсън“ в Торонто. Живее в Ню Йорк, работил е за Си Ен Ен, Си Би Си, Си Би Ес. Обича киното и си пада по ходенето пеша в градски условия.
Повечето „киноснимки“ от проекта „ФИЛМография“ е направил в Ню Йорк, някои - в Торонто, но заради изкуството е пътешествал чак до Виетнам и Тайланд. Как иначе щеше да запечата кадри „преди & след“ от локациите, където е сниман „Лара Крофт“?!
Любимият филм на ексцентричния фотограф е „Почивният ден на Ферис Бюълър“. Мечтае да отскочи до Дубай, за да щракне на Бурдж Халифа сцена от „Мисията невъзможна 4“.

На снимката са Брус Уилис и Робърт Стантън в „Код Меркурий“ – намират се пред Ригли Билдинг в Чикаго

пишете ми

Име

Имейл *

Съобщение *