Каквото напишеш във Вегас, си остава във Вегас!

Най-новата идея на Кенди Чен събра в Столицата на хазарта стотици... изповеди. Проектът „Confessions“ на младата художничка украси фоайето на хотел „Космополитън“ с малки дървени табелки, събрали анонимни откровения.
В продължение на близо месец – от 19 юли до 12 август, гостите на прочутия град можеха да споделят своите тайни, като за целта се усамотят в оранжеви „кабинки“ с флумастер в ръка.
Сетне Кенди и артистите от екипа й окачваха признанията на видно място, а самата Кенди пресъздаваше някои от тях на големи табла.
За тази художествена провокация Кенди Чен черпи вдъхновение от традициите на шинтоизма и католицизма.
Да споделиш с непознати, помага да осъзнаеш, че не си сам в своите житейски битки, интимни преживявания, странности, смятат авторите на „Confessions“.
Сред включилите се в проекта има хора, споделили малки грехове, като „Ям твърде много сирене“, но и хора, разбулващи тайни, които май е по-добре да си останат скрити, като „Дъщеря ми не е дете на съпруга ми, а на човека, когото обичам“ и „Продадох хероин на приятеля си“.
Някой се самообвинява: „Не прекарвам достатъчно време с баща си“, друг се разкайва: „Изневерих, съжалявам“.
„Боя се от провал“, признава трети.
А има и наистина затрогващи изповеди. Например: „Все още я обичам. 2 гаджета и 5 години по-късно...“

Кенди Чен е известна като творец, който провокира хората да изговарят своите надежди и идеали, да материализират мислите си, като пишат послания на специално създадени за целта обществени места. Според нея така градовете ни стават по-„човешки“. За нейния проект „Преди да умра, искам да...“ сме ви разказвали тук.
„Някои признания може да са смешни, други – тъжни, а някои може да свалят товар от раменете“, казва за „Confessions“ Кенди пред vegasmagazine.com.

пишете ми

Име

Имейл *

Съобщение *