Нели Конуей дирижира ангелския хор

в януарския брой на списание „Усури“

Светът на неограничените възможности

Посреща ме в бяло почти на входа на хотела, който се е превърнал временно в нейния софийски дом, и веднага забравям мрачното утро. Подава ми не само ръка, ами и... усмивка, която веднага вдъхновява да се усмихнеш в отговор и ти.

Точно тази усмивка й е спечелила прозвището Хепи йоги, тя не слиза никога от лицето й – сигурно пак заради нея на ангелите им е трудно да отказват каквото и да е нейно желание...

Нели Конуей открива Страната на неограничените възможности, когато попада в Щатите преди 13 години. Кой знае какво й се е въртяло в главата, когато заминава за Холивуд, за да снима филм за българка, която прави кариера там. Факт е обаче, че приема предложената й работа, а оттук нататък сигурно само ангелите могат да обяснят шеметния ход на живота й, който я довежда не просто до добра реализация, ами преобръща битието й по един невероятен начин.

Законите на материалното и духовното

При следващия житейски завой следва шеметно спускане в себе си. Странно или не, но законите на това непознато общество Нели научава именно чрез изследване на духовната си същност. Това й помага да разбере много от механизмите на света, в който живеем. Материалното и духовното се оказват не толкова противоположности, колкото различните страни на една монета.

Странно е, че българите много си мечтаят за големите пари – прокарва веднага този паралел тя. – Те обаче не могат да разберат какви усилия изисква печеленето на тези пари. Голямата заплата е просто цената, която си сложил за себе си, за своите умения. Да печелиш много, означава, че някой иска да използва твоите умения и е съгласен с цената ти...

Историята на промяната

Не просто търпението, а приемането е една от чертите, която се цени най-много в света ни, показва и самата усмивка на Нели. Защото историята на промяната й е именно история на приемането. Приела е, че може да обедини материалното с духовното, и го е направила. Приела е, че може да живее едновременно и в нашия, и в сетивния свят едновременно – и го прави!

Започва с кундалини йога при Йоги Баджан и не крие как на първия си клас се разтърсила от ридания. Това може би е било началото на тази промяна, която после продължила с обучението при Дорийн Върчу в нейната „Ангелска терапия“. Ангелите обаче са били нейни приятели и преди това, те са наши благонадеждни помощници през цялото ни пребиваване на тази земя... Да разчиташ на тази важна подробност, означава да превърнеш живота си в картина, която става все по-красива.

Колкото по-позитивен си, толкова по-хубави неща ти се случват, казва и Нели максимата, която сигурно чуваме десетократно всеки ден, но в която е толкова трудно да вникнем. Примерът за ефeктивността й обаче идва пак от американското общество. „Там се живее бързо, динамично... Нямаш време да премисляш всяка подробност. Трябва да виждаш само най-доброто, защото животът няма да те чака... Затова и хората са винаги усмихнати, те търсят само позитивното...“

Общуване с ангели

Ангелите не са плод на някоя от религиите – уточнява нещо важно Нели. – Те присъстват във всички святи книги, без изключение. Създадени са да бъдат наши помощници, но не могат да прескочат Закона за свободната воля, който е основополагащ за Вселената.

Ангелски език

Много приятели ме питат как да са сигурни, че им говори ангел. Като започнете да намирате стотинки или пера, това е символ, че ангелите са с тебе. Красиви, бели и мънички или големи...

Ангелите са много изобретателни и с голямо чувство за хумор. Ще започнете да виждате цифри (изписани на часовника или пък номерата на преминававащи коли), например 1-1-1... Три или четири четворки означават, че ангелите в момента са с тебе. Седмиците пък значат, че си се справил супер, че те ти ръкопляскат!

В превод от ангелски

1-1-1 Портал, внимавай с това, което мислиш, трябва да пускаш хубави и положителни мисли, защото това, което говориш, се материализира!

2-2-2 Любов и надежда, че всичко ще бъде наред...

3-3-3 Извисените учители и майстори са тук и ти помагат!

4-4-4 Ангелите са с теб в момента!

5-5-5 Промяна...

6-6-6 Много си се концентрирал върху материални неща, трябва да се обърнеш към духовното!

7-7-7 Ангелите ти ръкопляскат!

8-8-8 Обърни внимание на здравето си.

9-9-9 Майсторски номер, завършваш етап в живота си.

Целият текст на Краси Проданов е в бр. 1/2010

пишете ми

Име

Имейл *

Съобщение *